top of page

Boekendata afnemen

Heb je een kassasysteem, een webshop of plannen voor een nieuwe app? Zoek je gestructureerde metadata over boeken om je applicatie te vullen? Bij Meta4books kan je data afnemen.

Onze databank is de grootste boekendatabank van de lage landen en bevat meer dan 1,8 miljoen ISBN's die zowel op de Vlaamse markt als op de Nederlandse markt beschikbaar zijn.

Hoe kan je metadata afnemen?

We stellen deze metadata ter beschikking via een RESTful webservice of API. De client website kan informatie opvragen door een REST query te sturen naar onze databank, die op zijn beurt antwoord geeft.

Er zijn twee API's beschikbaar:

  • Products API: hiermee kan je het volledige boekdetail ophalen van één of meer ISBN's, bijvoorbeeld om elke dag updates binnen te halen of de volledige fiche te tonen van een specifiek boek.

  • Zoek API: hiermee kan je rechtstreeks een zoekopdracht uitvoeren op onze database. Je kan bijvoorbeeld de beknopte resultaten van een zoekopdracht weergeven op je website of in je app.

Er zijn ook heel wat parameters waarmee je je data kunt filteren en/of zoekopdrachten uitvoeren.

Hoe ziet de structuur van de data eruit?

  • De output van de products-API is XML in de ONIX 3 standaard.

  • De Zoek-API biedt zijn resultaten aan in een eigen JSON formaat.

Neem deel aan een demo sessie

Wil je graag de webservice van Boekenbank in werking zien en onderzoeken welke mogelijkheden je hiermee hebt? Dat kan, dankzij een online demo sessie.

Vraag je online demo sessie aan via onderstaande knop. Een medewerker van Meta4books neemt contact met je op en denkt mee over wat voor jou de beste oplossing is.

bottom of page