Metadata afnemen

Heb je een kassasysteem, een webshop of plannen voor een nieuwe app? Zoek je gestructureerde metadata over boeken om je applicatie te vullen? Bij Meta4books kan je data afnemen.

Onze databank is de grootste boekendatabank van de lage landen en bevat titels die zowel op de Vlaamse markt als op de Nederlandse markt beschikbaar zijn. Het gaat om meer dan 1,8 miljoen boeken (ISBN’s).

Hoe kan je data afnemen?

We stellen deze metadata ter beschikking via een RESTful webservice of API. De client website kan informatie opvragen door een REST query te sturen naar onze databank, die op zijn beurt antwoord geeft.

Er zijn twee API's beschikbaar:

  • Products API: hiermee kun je het volledige boekdetail ophalen van één of meer ISBN's, bijvoorbeeld om elke dag updates binnen te halen of de volledige fiche te tonen van een specifiek boek.
  • Zoek API: hiermee kun je rechtstreeks een zoekopdracht uitvoeren op onze database. Je kunt hiermee bijvoorbeeld de beknopte resultaten van een zoekopdracht weergeven op je website of in je app.

Er zijn heel wat parameters waarmee je je data kunt filteren en/of zoekopdrachten uitvoeren.

Op o.a. www.langzullenwelezen.be zie je onze webservices in gebruik.

Hoe ziet de structuur van de data eruit?

  • De output van de products-API is XML in de ONIX 3 standaard.
  • De Zoek-API biedt zijn resultaten aan in een eigen JSON formaat.

Testen?

Wil je graag de webservice van Boekenbank uittesten? Wil je onderzoeken welke mogelijkheden deze webservice biedt?

Dat kan!

Neem contact met ons op via dit formulier. Een medewerker van Meta4Books neemt met u contact op en denkt mee over wat voor u de beste oplossing is.