Veelgestelde vragen

Hieronder vind je enkele veelgestelde vragen over Boekenbank:

 

1. Vragen van particulieren en uitgevers in eigen beheer:
 

Doen jullie ook de distributie van boeken?

Nee, hiervoor neem je best contact op met een distributeur.

Ik ben uitgever in eigen beheer. Is het voor mij interessant om lid te worden van Boekenbank?

Als je lid bent van Boekenbank, kun je als uitgever in eigen beheer op een gestandaardiseerde manier bestellingen ontvangen van boekhandels. Ook krijg je korting op het ISBN-tarief.
Omdat aan Boekenbank ook lidgeld is verbonden, is het in de praktijk meestal enkel interessant voor de professionele uitgever om lid te worden van Boekenbank.

Met "professionele uitgever" bedoelen we dat je op regelmatige basis publicaties uitbrengt. We kunnen dit niet benoemen met een specifiek aantal titels of oplagen, dit is immers ook afhankelijk van jouw eigen context. De voordelen van Boekenbank en de tarieven zijn alvast te raadplegen via onze website. Zo kun je zelf een afweging maken. Lidgeld wordt berekend op basis van omzet. In het eerste jaar betaal je altijd lidgeld in de laagste omzetcategorie. Er is geen eenmalige instapkost, maar we werken wel met een voorschotfactuur aan het begin van het jaar.

Voor je een overweging maakt voor lidmaatschap, kun je best nadenken wie de distributie van je boek gaat doen. Als je met een distributeur samenwerkt, kun je best aan hen vragen of zij reeds lid zijn van Boekenbank. Mogelijk zal je titel via die weg sowieso bestelbaar zijn via Boekenbank.

Promoten jullie ook mijn boek?

Nee. De gegevens van je boek worden weliswaar in de systemen van de afnemers van onze data opgenomen. Ook kunnen de boekhandels je titel vinden in Boekenbank. Maar een vraag naar je boek creëren (promotie dus) zal de uitgever moeten of doe je zelf (als je uitgever in eigen beheer bent).